Wijn uit Wallonië

Voor het laatste decennium is Charleroi een van 's werelds meest populaire toeristische bestemmingen en om een goede reden. Met prachtige cultuur, winkels, musea en nachtleven, is deze stad een topkeuze voor Europese reizigers en het is de perfecte bestemming voor culturele enthousiastelingen. Hier ontdekt u waarom Charleroi een van de meest populaire nachtleven en cultuurbestemmingen in Europa blijft. Het is gevuld met historische en culturele betekenis, maar ook één waar moderne gemakken en leuk om de sfeer op te vrolijken. In dit artikel zullen we een kijkje nemen naar wat beschikbaar is om te doen wanneer u in deze heerlijke stad in België bent.

Cafés en het nachtleven

Je kunt Charleroi niet bezoeken en geen geweldige tijd hebben. Er zijn talloze nachtclubs en discotheken in de stad die ongelooflijk entertainment bieden voor bezoekers. Enkele van de beroemdste omvatten Club de la Loire, Club La Trinit de Belgiweb, Le Roudoir du Voyageur en vele anderen. Het nachtleven van Wallonië staat erom bekend dat het anders in elkaar steekt dan het nachtrleven in Vlaanderen. De voornaamste rede hiervoor is natuurlijk het feit dat dit deel van België zich meer associeert met de Franse cultuur dan de Nederlandse. Dit zult u voornamelijk in het de cafés en het nachtleven tegenkomen.  

Wijn in plaats van pintjes

Mocht u ooit op bezoek zijn geweest in de noordelijke steden van België dan bent u wel bekend met het fenomeen van pintjes. Deze worden vaak op de terrassen genuttigd en zijn populair in het nachtleven. Dit is echter anders dan de bewoners van Wallonië gewend zijn. Hiermee bent u dan ook gewaarschuwd! Wijn is hier een deel van de cultuur, omdat het een van de belangrijkste ingrediënten van de cuisine van het land is. U kunt de fantastische wijn uitproberen die dit land biedt, inclusief rode, witte en mousserende wijnen, samen met meer traditionele Franse wijnen zoals Muscadet en Champagne. 

Geen Frankrijk, wel wijnkennis!

Mocht u meer willen leren over wijn dan kan u rondleidingen van verschillende wijngaarden, evenals enkele exclusieve wijnproeverijen opvragen bij het toeristencentrum. Wijntours zijn een geweldige manier om te leren over de verschillende soorten wijn die in dit land worden geproduceerd en om een opleiding te krijgen over waarom elke wijn zo uniek is. U kunt zelfs een dagtocht maken naar een van de vele andere prachtige steden in Zuid-België die ook de thuisbasis van wereldklasse restaurants, kunstgalerijen en andere culturele bezienswaardigheden zijn. U dient wel verantwoordelijk om te gaan met de hoeveelheid alcohol die u tijdens zo’n reis in uw handen neemt. Mocht u het lastig vinden om soms een glaasje neer te zetten twijfel dan niet om alcoholhulp in te schakelen. U staat niet alleen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *