Verschillende materialen in de meubelbouw

Iedereen heeft meubels in hun huis staan. Dit komt omdat dit is wat het hele huis aankleed. Echter zijn er verschillende materialen die gebruikt worden in de meubelbouw. De meeste mensen hebben niet zo veel verstand van de materialen die gebruikt worden in de meubelbouw.

Gemelamineerd spaanplaat

Er zijn verschillende materialen die handig zijn om te gebruiken in de meubelbouw. Gemelamineerd spaanplaat is één van de materialen die handig is om te gebruiken. Deze platen worden ook wel melamine platen genoemd. Het kan handig zijn om deze te gebruiken.

Een gemelamineerd spaanplaat is een plaat die gemaakt wordt van houtsplinters die in combinatie met lijm samengedrukt worden. Deze plaat die er ontstaat wordt vervolgens van een laag melamine voorzien.

Melamine is een geïmpregneerde papierlaag. Hierdoor krijgt het oppervlakte van de platen een licht reliëf. De melamine laag heeft veel weg van een laag plastic. Hierdoor worden de platen ook wel een geplastificeerd spaanplaat genoemd.

Deze spaanplaten worden voor veel verschillende dingen gebruikt. Echter worden ze vooral in de meubelbouw gebruikt. Dit komt omdat het een relatief goedkoop materiaal is dat goed te gebruiken is voor verschillende dingen. Naast de meubelbouw worden de platen echter ook voor een aantal dingen gebruikt.

Zo worden ze ook gebruikt voor kast- en boekenplanken, werkbladen en niet dragende scheidingswanden. Dit komt omdat het een veelzijdig en sterk materiaal is om te gebruiken. Verder is het ook mogelijk om deze platen goed te kleuren. Hierdoor

Een valchromat plaat

In de meubelbouw wordt een valchromat MDF plaat ook veel gebruikt. Dit is eigenlijk gewoon een MDF plaat die door en door gekleurd is. Dit kan een mooi effect geven in bepaalde meubels. Hierom zijn er ook veel mensen die dit gebruiken voor hun meubels.

MDF staat voor Medium Density Fibreboard. Dit wordt ook wel een vezelbord met gemiddelde dichtheid genoemd. Op het moment dat dit gemengd wordt met kleur, krijg je een valchromat plaat. Deze kunnen handig zijn om te gebruiken.

Het voordeel van valchromat is dat het een stuk sterker is dan een gemelamineerd spaanplaat. Echter is het materiaal wel iets duurder. Voor het maken van meubels kan het hierom erg belangrijk zijn om gebruik te maken van valchromat in plaats van gemelamineerd spaanplaat. Voor delen van een meubel die extra sterk moeten zijn is het belangrijk om er voor te zorgen dat je valchromat gebruikt in plaats van gemelamineerd spaanplaat en daarom is het goed om hierbij rekening te houden bij het maken van je keuze. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *