Verkeersregelaar – iets voor jou?

Werk zoeken en vinden dat echt bij je past kan nog best een opgave zijn. Vaak moet je toch inleveren op het een of het ander. Misschien verdien je goed, maar is het werk zelf niet fijn. Of verdien je wat minder, maar zijn je collega’s ontzettend leuk. Wie weet wil je het liefst als zzp’er voor jezelf beginnen, omdat je precies weet wat je wilt doen, maar heb je ondertussen werk nodig waarmee je een buffer kan opbouwen. Wat het ook is, er is werk dat misschien wel perfect voor je is; verkeersregelaar.

De verkeersregelaar

Het is wellicht niet het eerste beroep waar je aan denkt. Sterker nog—bij de meeste mensen komt het niet eens in ze op. Verkeersregelaar is een van die beroepen dat er altijd is, maar waar je eigenlijk nooit bij stil staat. “Goh, er zijn mensen voor wie dit hun baan is.” Maar wie weet, misschien is het ook wel wat voor jou. Verkeersregelaars zijn zowel nodig bij infrastructuur als bouwprojecten. Bij beide leiden ze het verkeer in goede banen, al verschilt het per project natuurlijk wat dit precies inhoudt. Het is divers werk, waar je aan de ene kant heel consequent bezig bent, en aan de andere kant weet je natuurlijk nooit wat een nieuwe dag met zich mee brengt.

De voordelen

Wat zijn nu de voordelen aan verkeersregelaar worden? Allereerst werk je dus aan en op gevarieerde plekken; van grote bouwprojecten tot de drukste kruispunten. Ook is het werk vaak bij je in de buurt, en als dat niet zo is krijg je 9 van de 10 keer reiskostenvergoeding, en soms zelfs een auto van de zaak. Ook biedt het uiteraard doorgroeimogelijkheden, en werk je nauw samen met een team waar je ook op kan rekenen. Zeker in het begin is er natuurlijk een teamleider waar je op kan bouwen, die jou precies laat zien waar je nodig bent en hoe je het beste je taken uit kan voeren. Natuurlijk is het belangrijk dat je de verkeersregels goed kent, en dat je stevig in je schoenen staat. Jij bent de baas!

Dus, als je het overweegt om verkeersregelaar te worden, zeg ik dat je er zeker voor moet gaan. Je weet nooit wat zoiets je brengt, en zeker een baan waar de meeste mensen eigenlijk niet over na denken kan een leuke verstopte uitdaging blijken te zijn. Gevarieerd en uitdagend, als je dat aan kan is dit de baan voor jou. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.