Vakantie in Nederland: wat te doen?

Een paar maanden terug werd er nog een zorgeloze zomer voorspeld. Maar inmiddels is Nederland weer rood gekleurd op de corona kaart. En dat maakt de vakantieplannen voor Nederlanders vaak onzeker.
Veel buurlanden proberen Nederlanders af te schrikken met verhoogde maatregelen. Een verplicht negatief testbewijs van een corona test van 48 of zelfs 24 uur oud maakt een road-trip door Europa al lastig. In sommige landen geldt zelfs een quarantaine plicht. Geen leuke manier om je vakantie te besteden. Daarom is voor deze zomer een vakantie in Nederland geen gek idee. 

In deze blog geef ik je ideeën wat je in Nederland kunt doen deze zomer.

Ga fietsen

Nederland is het ultieme fietsland. We hebben immers geen bergen of heuvels: Nederland is plat. Nederland kent een van 's werelds beste voorzieningen voor fietsers. Niet alleen bestaat er een fijnmazig fietsknooppunten netwerk, ook zijn er allerlei routekaarten en apps met prachtige uitgestippelde routes. Je kunt een dagje fietsen en de directe omgeving verkennen. Maar er bestaan ook routes waar verblijf inbegrepen zit. In sommige gevallen hoef je zelfs je tas niet mee te dragen maar wordt deze voor jou naar de volgende bestemming vervoerd. Ideaal toch!

Ontdek alle provincies

Heb je alle provincies in Nederland wel eens gezien? Kun je aan iedere provincie een verhaal koppelen, weet je er iets over te vertellen? Wat weet je bijvoorbeeld over Noord Holland, los van de grote steden? Hoe klinkt het dialect, en wat wordt er gegeten? Verdiep je eens een zomer in het verkennen van één specifieke provincie. Duik in de ontstaansgeschiedenis, bezoek de grootste steden, maar ook vooral het platteland rondom. Het zal je verbazen hoe veel sub-culturen en dialecten je binnen Nederland zult aantreffen.

Grote steden tour

Nederland heeft een fantastisch trein netwerk. Binnen enkel uren zit je vanuit het verre zuiden in het hoge noorden. Dat maakt een bezoek aan een andere stad in Nederland bij uitstek geschikt voor een weekendje weg. Maar je kunt er dus ook goed een backpack trip van maken! Ga alle hoofdsteden van de provincies af, en ontdek de verschillen tussen de steden. Probeer met 'de locals' in contact te komen en vermijd ketens die je in iedere stad vind. 

Museumkaart

Het is een van de populairste ondernemingen wanneer we op vakantie gaan in het buitenland: cultuur snuiven! En daarvoor bezoeken we graag musea. Maar hoe vaak bezoek je eigenlijk een museum in eigen land? Met een museumjaarkaart kun je een jaar lang voordelig onbeperkt musea bezoeken. Iedere week een verschillend museum in de zomer en je hebt je geld er al uit! Laat je inspireren door lokale kunstenaars en ontdek de diversiteit hier in de Nederlandse kunstwereld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *