Tips voor het hebben van een webshop

Heb jij een kleine webshop of ben je van plan er één te beginnen? Dan zijn er wel wat tips te gebruiken! Online spullen verkopen op het internet is erg leuk om te doen, maar kan natuurlijk ook wat stress met zich meebrengen. Denk maar aan financiële zaken of alles in je eentje moeten regelen. En dan ook nog eens veel tot alles in je eentje uit zoeken! Hier zijn wat tips om dingen te vergemakkelijken en om wat houvast te geven aan jouw webshop.

Website

Als duidelijk is wat je precies gaat verkopen, zijn er twee dingen het allerbelangrijkst: het hebben van een website en de beste manier van dingen versturen. Websites zijn tegenwoordig vrij makkelijk op te zetten. Er zijn sites te vinden en te gebruiken, waardoor het maken van een website voor jouw webshop binnen een mum van tijd gedaan is. Natuurlijk is het ook mogelijk om te beginnen met een pagina op Etsy of iets in die richting. Zo kunnen goederen nog steeds verkocht worden, maar hoef je zelf niet door te moeite te gaan om een hele website op te zetten.

Wil je dit wel doen, dan is het belangrijk om een duidelijke lay-out te hebben en wat rustige kleuren te gebruiken. Geef misschien een beetje informatie over jezelf. Zo voelt de klant zich meer betrokken en wordt het allemaal wat persoonlijker. Als laatst is het belangrijk om duidelijke foto’s te hebben wat er verkocht wordt, zodat iedereen precies weet wat de goederen zijn en inhouden.

Versturen

Dan is er nog het vesturen van de verkochte goederen. De beste en goedkoopste manier hoort eigenlijk even uitgezocht te worden voordat de webshop volledig is opgesteld. Dit is zeker wat saai werk, maar kan veel tijd en geld opleveren in de toekomst.

Daarnaast is het een goed idee om spullen leuk te verpakken. Het is leuk voor de klant om het zo binnen te krijgen en zorgt er daarnaast voor dat iemand nog meer bij jou wil kopen. Verkoop je wat kleinere spulletjes? Dan zijn verpakkingszakjes handig om in te investeren. Onder het kopje ‘verpakkingszakjes’ vallen vele soorten zakjes. Denk bijvoorbeeld aan gripzakjes, hersluitbare zakjes die hergebruik kunnen worden, of blokbodemzakjes. Deze hebben een vierkante onderkant en zijn leuk om dingen zoals kaarsen in te verpakken. De zakjes hebben vele soorten opdrukken en kwaliteiten, en zijn zeker aan te raden.

Reclame

Als laatst is het nog belangrijk voor elke webshop om reclame te hebben. Het is mogelijk om reclame te maken, ook zonder investeringen in billboards. Denk bijvoorbeeld aan social media! Maak voor jouw shop een account aan bij Instagram, Twitter of Facebook en zorg voor interactie met mensen of andere bedrijven. Ga in gesprek en antwoord op wat mensen zegen. Met mond-tot-mond reclame kan iemand ook zeker ver komen. De beste manier om mond-tot-mond in werking te zetten, is door goede klantervaringen uit te geven. Wees aardig en behulpzaam bij de klanten en vraag hen dan om een review achter te laten. Het is ook goed om in het achterhoofd te houden dat het niet zo erg is als een webshop niet meteen volop dingen verkoopt. Het kan fijn zijn om wat opstarttijd te hebben voordat jij de volle toeren draait.

Zoals je misschien al doorhebt, is het grootste deel van een webshop hebben de voorbereiding ervan! Lees je in over relevante zaken en begin al met reclame zelfs voordat de shop open is. Zo komen er gelijk mensen op af. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *