Tijd voor de tuin

In de zomer spenderen we allemaal veel meer tijd buiten, en dat is natuurlijk heerlijk. Niet alleen worden veel mensen er erg blij van en betekent het dat we allemaal veel meer ruimte hebben, maar het is ook nog heel gezond voor je. Daarbij vinden veel mensen het ook heel erg prettig om bezig te zijn in hun eigen tuin of met planten op het balkon. Of je nou groene vingers hebt of niet, van een beetje freubelen met groen wordt iedereen beter. Daarnaast heb je natuurlijk ook je tuinstoelen en je barbecue weer uit het stof getrokken – in de zomer gebeurt alles buiten.

Zet er iets tussen

Hoe fijn die buitenlucht ook is, je zit tegelijk wel minder goed beschut. Tegen de zon kun je een parasol of een zonnescherm inzetten, maar aan de zijkanten voel je je misschien ook een beetje bekeken. Zitten je buren ook vaak in de tuin, en is het ondanks de gezelligheid toch een beetje té dichtbij? Zet er een mooie heg of een schutting tussen! Dat vinden jullie beide waarschijnlijk prettiger, en je kunt daar ook mooie klimplanten tegenaan laten groeien of er iets anders gezelligs aan hangen.

Op naar de nieuwe schutting

Is de beslissing gemaakt, gaan jullie de schutting kopen? Dan moet je nu gaan besluiten wat voor schutting je wil. Je hebt dure en goedkope schuttingen, simpele en chique schuttingen en dan zijn er ook nog allerlei houtsoorten en andere materialen waar je uit kunt kiezen. In een tuincentrum kun je vaak vanalles vinden, maar ook bij bouwmarkten of grote meubelwinkels kun je terecht. Het is slim om voor iets te gaan wat een beetje duurzaam en stevig is, want de schutting staat natuurlijk het hele jaar rond in weer en wind buiten. En je wil niet volgend jaar alweer een nieuwe moeten kopen.

Pak de rest ook meteen mee

Als je toch aan de slag gaat met je tuin en die nieuwe schutting neer gaat zetten, kun je net zo goed meteen je hele tuin meepakken. Misschien kun je wel een te gekke bijpassende tuinset vinden, of mooie klimplantjes die je tegen de schutting en de muur kunt zetten. Daarnaast moet je ook wat ruimte maken, zodat de schutting goed neergezet kan worden. Als je daar toch al mee bezig bent, kun je meteen even je perkjes omploegen en daar wat nieuwe planten inzetten. Zo ziet je tuin er straks extra beschut, fris en zomers uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *