Tafelkleed op maat? Houd hier rekening mee!

Via meerdere webshops is het mogelijk om een tafelkleed op maat te laten maken. Maar hoe bepaal je precies wat de juiste maat voor je tafel is? Voorkom dat je tafelkleed straks veel te lang of veel te kort binnenkomt en hou je aan de tips die hieronder worden gegeven. 

Welke tafelkleden zijn er? 

Er zijn verschillende soorten tafelkleden waar je uit kunt kiezen die ieder hun eigen voordeel hebben. In principe zijn er drie typen tafelkleden, namelijk een stoffen tafelkleed, gecoat tafellinnen en PVC tafelzeil. We hebben alle keuzes voor je op een rijtje gezet. 

Laten we beginnen met het stoffen tafelkleed. Dit is de klassieke vorm van het tafelkleed en heeft een prachtig mooie uitstraling. Helaas heeft het wel wat nadelen vergeleken met gecoat tafellinnen of PVC tafelzeil. Als we bijvoorbeeld kijken naar gecoat tafellinnen, zien we dat een tafelkleed op maat met een gecoate afwerking gemakkelijk schoon te maken is door de coating over het kleed. Dit is toch een stuk moeilijker in het geval van stoffen tafelkleden. Bovendien ziet een gecoat tafellinnen er meestal net zo mooi uit als een stoffen tafelkleed en heeft het dus een extra laag bescherming. 

Hoe zit dat met PVC tafelzeil? Deze soort tafelkleed is ook gemakkelijk schoon te maken en is daardoor erg praktisch. Het verschil tussen gecoat tafellinnen en PVC tafelzeil is dat een tafelkleed met een coating een natuurlijke afwerking heeft doordat er nog wel katoen in de linnen zijn verwerkt. PVC tafelzeil bestaat niet uit katoen en heeft daardoor een plastic uitstraling. Het is maar net wat je mooi vindt in een tafelkleed, dus kies het type wat bij je past en laat dan een tafelkleed op maat maken. 

Hoe bereken ik de maat van mijn tafelkleed?

Om een tafelkleed op maat te krijgen, is het natuurlijk belangrijk dat je de maat van je tafel exact weet. Gebruik daarom een meetlint om de lengte en breedte van de tafel op te meten. Houd deze maten in gedachten op het moment dat je een tafelkleed besteld. Vergeet niet dat je nog een aantal centimeter bij het tafelkleed moet optellen! Het kleed moet uiteraard iets groter zijn dan de tafel zijn, zodat het zeil mooi over de rand van de tafel komt te hangen. 

Misschien spreekt het voor zich, maar soms is het zoiets simpels dat mensen het over het hoofd zien. Als je een ronde tafel hebt moet je natuurlijk gaan voor een rond tafelkleed en voor hoekige tafels kies je voor een rechthoekig of vierkant tafelkleed. Stel dat je een mooi kleed hebt gevonden die niet in het juiste formaat verkrijgbaar is, kun je altijd de webshop benaderen en vragen of het tafelkleed kan worden gesneden in de vorm die je zoekt. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *