Stedentrip Italië

“De laars” van Zuid-Europa. Het land wat zich grenst aan Frank, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. Waar je elke moment van de dag Pizza en Pasta kan eten. We hebben het natuurlijk over Italië. Het grote gedeelte van het land wordt omgeven door water. Het land telt 62 miljoen inwoners. Deze mensen wonnen op een oppervlakte van ongeveer 300.000  km². In de oudheid was Italië het centrum van het Romeinse Rijk.  Naast dat het grotendeels heerlijk weer is en je er goed kan eten is het ook een geweldig land om een stedentrip door heen te maken. We leggen veder in deze blog uit waarom je een stedentrip Italië moet doen.

Rome

We beginnen gelijk bij de crème de la cream van Italië, de stad Rome. De stad met het olosseum, het Vaticaan en de Trevifontein. Er is veel te zien in de hoofdstad van Italië, je hoeft je tijdens deze stedentrip je geen moment te vervelen. 

 

Het Colosseum in Rome word ook wel het Amphitheatrum Flavium genoemd. Dit amfitheater werd gebouwd in de 1e eeuw na christus. Er werden in de tijd van de Romeinen voorstellingen georganiseerd door de keizers. Het Colosseum kent 76 ingangen en er passen 50.000 bezoekers in. Het amfitheater werd gebruikt voor Races, Executies en Gladiatoren gevechten.

Florence

Naast Rome is Florence echt een bezoekje waard. Het wordt gezien als een van de mooiste steden van Italië. De stad ligt aan de rivier de Arno en er wonnen 382.000 inwoners. De stad is rijkelijk gevuld met uitstapjes. Wij geven als tip om minimaal vier dagen uit te trekken. De stad kent zoveel bezienswaardigheden dat het zonde zou zijn als je maar een weekendje er bent. 

Milaan

Milaan ligt in Noord-Italië en is de belangrijkste stad van het noorden. De stad kent een oppervlakte van 181,8 km² en 1,352 miljoen inwoners. Milaan staat bekend om de mode en is een belangrijke zakenstad. De stad wordt ook wel modehoofdstad van Italië genoemd. Milaan kan je elk seizoen bezoeken. Je hoeft ook geen auto te gebruiken in de stad, want je komt overal snel door de ondergrondse metro. Wat zeker een bezoekje waard is in Milaan is de Dom van Milaan, Duomo Santa Maria Nacente. Dit is één van de grootse rooms-katholieke kathedralen in de wereld. Er is lang aan de dom gewerkt, ze zijn rond de 14de eeuw begonnen en waren pas in de 20ste eeuw klaar. De Dom van Milaan kan je beklimmen, eenmaal boven aangekomen heb je een fantastisch uitzicht van de stad Milaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *