spiegelreflexcamera

We zijn heel ons leven bezig met het maken van herinneringen.  Het vastleggen van momentopnamen is een mooie manier om deze herinneringen te bewaren. Dit kun je dus doen door middel van het maken van een foto of door middel van het opnemen van en video met een camera. Een voorbeeld van een camera is een spiegelreflexcamera. 

 

Camera obscura 

Een camera is essentieel bij het vastleggen van bijzondere momenten. Met een camera kun je foto’s maken en video’s opnemen. Een camera is in principe een apparaat dat een binnendringende lichtval omzet tot een elektronische signaal. Het woord camera ofwel camera obscura is herkomstig uit het Latijn. Camera obscura betekent donkere kamer. Vroeger waren er bijvoorbeeld  geen spiegelreflexcamera’s. De eerste fotocamera  was in een rolfilm en werd gelanceerd in 1888 door George Eastman. 

 

Soorten camera’s 

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten camera's. Elke soort heeft zijn eigen kenmerken. Compactcamera’s bevatten bijvoorbeeld licht en hebben geen verwisselbaar zoom. Deze zijn ideaal voor beginners en reizigers. Onder de categorie compactcamera's zijn er nog een aantal camera’s; De travelzoom, superzoom, onderwatercamera en de geavanceerde camera. De travelzoom, is zoals de naam al bekend maakt, een camera voor reizigers. Er is veel zoom en de camera is klein en compact. De superzoom camera heeft heel veel zoom en is wat groter. De onderwatercamera is ook ideaal voor duikers en reizigers. Deze zijn namelijk waterdicht en valbestendig. Geavanceerde camera’s  hebben veel opties. Het gaat hierbij om de kwaliteit van de foto en niet de zoom van de camera. Naast de compactcamera zijn er ook systeemcamera´s. Een systeemcamera is een camera waarbij je de lens wel kan verwisselen. Systeem camera’s zijn camera’s waarbij je verschillende opties en lenzen kunt koppelen. Deze zijn daarom ideaal voor professionele fotografen en hobby fotografen. Een spiegelreflexcamera is een voorbeeld van systeemcamera. Deze zijn vaak vrij groot en zwaar. 

 

Spiegelreflexcamera

Een spiegelreflexcamera is een camera die beelden nauwkeurig vastlegt. Het beeld gaat door een lens naar een spiegel. Hierdoor wordt de camera ook wel spiegelreflexcamera genoemd. Spiegelreflexcamera’s zijn onder verschillende merken te koop. Denk hierbij Nikon, Pentax en Canon. Meestal wordt de body ofwel de camera zonder de lens geleverd. Hiernaast kun je lenzen op basis van wens bijkopen. Spiegelreflexcamera's zijn ideaal om jouw mooie herinneringen vast te leggen. Je kunt er zelfs video’s me opnemen. Welk spiegelreflexcamera jij zou moeten halen is afhankelijk van jouw doel. Wil jij filmen? Hoeveel megapixels zou jij nodig hebben?  hoeveel foto’s wil je maken en welke lenzen heb je nodig? Dit zijn allerlei vragen die je allereerst zou moeten beantwoorden vóór het aanschaffen van spiegelreflexcamera.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *