Redenen waarom mistbeveiliging niet mag ontbreken

Om je huis optimaal te beschermen is het belangrijk om beveiligingssystemen aan te schaffen. Een van de nieuwste manieren om je huis of pand te beschermen is door middel van het gebruik van mistgeneratoren. Mocht een inbreker binnen komen dan wordt door middel van het triggeren van de sensoren de volledige ruimte binnen enkele seconden gevuld met dikke witte mist. Hier zijn nog een aantal redenen waarom het een goed idee is om een mistalarm aan te schaffen.

 

Een bijna onzichtbaar beveiliging systeem

Mistgeneratoren komen in allerlei verschillende soorten vormen en maten. In tegenstelling tot grote hekwerken en rolluiken, kan een mistalarm uit het zicht geplaatst worden zonder de gevel aan te tasten. Natuurlijk kan er ook voor gekozen worden om de mistgenerator in het zicht te plaatsen zo werkt de mistmachine tegen inbraak door af te schrikken. Mist alarmen komen in grote maten maar ook in kleine compacte maten die bijvoorbeeld achter een soundbar geplaatst kunnen worden. 

 

De kans op het oppakken van criminelen wordt verhoogd

De meeste beveiligingssystemen zorgen ervoor dat een alarm luid en de hulpdiensten worden ingeschakeld, echter kunnen de meeste inbrekers toch ontkomen. Zo duurt het gemiddeld 6 à 9 minuten voor de hulpdiensten zoals de politie om te arriveren. Dit tijdslot is lang genoeg voor criminelen om waardevolle spullen mee te nemen en te ontkomen. Gelukkig heeft de mistgenerator de oplossing voor dit probleem. De dichte mist heeft namelijk de eigenschap om mensen te desoriënteren, zo kunnen de inbrekers vaak niet meer de uitweg vinden. Hierdoor zijn ze vaak als het ware opgesloten en kunnen de hulpdiensten de criminelen in de boeien slaan. Zo blijven alle waardevolle spullen op hun plek en kan de inbreker geen kant meer op. 

 

Geen tot beperkte schade

Naast dat een mistgenerator een veilig gevoel geeft aan de eigenaar van het te beveiligen pand of ruimte zijn er nog een aantal voordelen van het gebruiken van een mistgenerator. Zo heeft het apparaat geen effect op het interieur. Ook is de mist volledig veilig in gebruik voor mensen, dieren, planten en dingen. Een goed verschil hierbij is het verschil tussen rolluiken en de mistgenerator. Vaak moeten inbrekers of criminelen door de rolluiken heen om binnen te komen. Dit zorgt vaak voor veel schade aan zowel de rolluiken als het pand of de ruimte zelf. Dit is niet het geval bij het gebruik van een mistalarm, hierbij hoeft de ruimte alleen goed doorlucht te worden zodat de mist verdwijnt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *