Nu de sportscholen dicht zijn…

We proberen natuurlijk met zijn allen zo gezond mogelijk te blijven. Te zorgen dat we gezond eten, voldoende bewegen en natuurlijk onszelf goed in ons vel voelen. Dat is het natuurlijk goed te doen wanneer we lekker onbezorgd naar de sportschool kunnen gaan, de begeleiding krijgen die we nodig hebben en we aan een gezonde levensstijl houden. Dan is dat natuurlijk heel erg fijn. Maar wanneer dat weg valt, dan is het natuurlijk allemaal een stuk lastiger. Vooral in tijden van een pandemie, wanneer de sportscholen moeten sluiten en we steeds vaker thuis komen te zitten. Hoe zorgen we er dan voor dat we in beweging blijven?

 

In beweging blijven tijdens de pandemie

De sportscholen zijn gesloten, dus het is een stuk lastiger om nu in beweging te komen. Vooral wanneer je normaal naar het werk ging op de fiets bijvoorbeeld, is dat ook weggevallen. Vooral omdat we steeds meer thuis aan het werk zijn. Dus de beweging is soms ver te zoeken. Daarom is het goed dat we proberen zo goed mogelijk te blijven bewegen. Maar hoe kunnen we dat het beste doen?

Wandelen is natuurlijk sinds de pandemie ontzettend populair geworden. We moeten er wel even een momentje voor uitkiezen, want je moet natuurlijk kijken of het voor jou te doen is om in de ochtend een rondje te lopen, middag, namiddag of eventueel de avond. Het scheelt dat het nu een tijd langer licht is, waardoor je ook gemakkelijker in de avond de hort op kan voor een lekkere wandeling. 

Zo kan je natuurlijk ook een stukje gaan fietsen wanneer je wandelen helemaal niets vindt, dat is ook al een makkelijke manier om in beweging te komen. En natuurlijk ook wel fijn om even in de buitenlucht bezig te zijn. 

 

Wanneer je het moeilijk vindt om thuis aan de slag te gaan met oefeningen en dan vol te houden, dat is helemaal te begrijpen. Normaal is er een bepaalde sport sfeer die je er toe zit om alles eruit te halen. Dat is natuurlijk super fijn, maar thuis is die sfeer er niet te vinden. Dat is natuurlijk jammer, want waarschijnlijk wil je wel heel graag iets doen, maar is het allemaal een stukje lastiger om thuis te doen. En dat maakt het lastig, ook omdat je waarschijnlijk thuis geen spullen en gewichten hebt. En die aanschaffen, daar zit je misschien ook niet op te wachten. Dan kan je altijd nog op zoek gaan naar een Personal trainer Zaandam, Amsterdam of welke stad dan ook. Er is vast wel een personal trainer bij jou in de buurt die je graag aan het werk zet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *