Met arganolie verzorg je jouw huid op de juiste manier

Dat we onze huid goed moeten verzorgen, dat weten we. Maar veel mensen doen het nog niet, of nog niet op de juiste manier. Het is ook best lastig om de verzorging van je huid in je dagelijkse routine te verwerken. Zeker als je een druk leven leidt, wil je ‘s ochtends ontbijten, snel douchen en vervolgens op pad. Daar past een uitgebreide insmeersessie natuurlijk niet bij. En toch is het aan te raden om het wel te doen. Zo blijft je huid er op de lange termijn mooier en natuurlijker uit zien. In deze blog vertel ik je hoe je het kan verzorgen door middel van Arganolie. Lees je mee? 

De droogte van de winter

De winter is in Nederland het droogste seizoen samen met de zomer. De droogte in de winter is wel anders dan in de zomer, het is namelijk een koude droogte. De droogte droogt de huid veel meer uit, of je nu in de zon zit of niet. Het is dus belangrijk om de droge plekken in te smeren. Dit kan je doen met allerlei verschillende dagcrèmes of met oliën. Heb je droge plekken op je handen? Dan kun je jouw handen bijvoorbeeld insmeren met pure Shea butter! Dit is een voedende boter gemaakt met arganolie, perfect voor de huid.

Goed beschermd in de zomer

Maar in de zomer moeten we ook goed beschermd zijn. Je hoort je natuurlijk iedere dag met zonnebrand in te smeren want zelfs de kleinste zonnestralen kunnen voor beschadiging zorgen. Maar in de zomer is de zon op z’n felst en dan is het belangrijk dat we die zonnebrandfactor een beetje omhoog schroeven. Je kan nog steeds bruin worden met een hoge factor zonnebrand, het duurt alleen wat langer. Ik raad aan om zeker voor je gezicht (waar de huid zachter en teerder is), voor een factor 50 zonnebrand te gaan.

Niet alleen voor je gezicht

Maar zoals ik al zei, is insmeren niet alleen voor je gezicht belangrijk. Af en toe een scrub om de dode huidcellen weg te wrijven zorgt voor een zachte en glanzende huid. Maar vervolgens heeft het dan juist extra bescherming nodig. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van zonnebrand. En die droge huid, waar ik het eerder over had, die smeer je dus in met arganolie. Deze koudgeperste olie wordt gezien als puur goud wanneer het aankomt op de verzorging van je huid maar ook van je haar. Je kan deze olie voor allerlei verschillende doeleinden gebruiken. Het is enorm voedend en het zorgt ervoor dat je huid of haar zacht en glanzend blijft. Arganolie is in mijn ogen dus een ontzettend prettige product, of je dit nu voor jezelf koopt of als cadeautje aan iemand wil geven! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *