Meest voorkomende klachten als gevolg van zonnepanelen

lichamelijke klachten zonnepanelen


Zonnepanelen zijn een geweldige duurzame uitvinding die zorgen voor een lagere energierekening en een beter milieu. Echter zitten er ook nadelen aan zonnepanelen verbonden. Zo kan het voorkomen dat zonnepanelen lichamelijke klachten veroorzaken. Hieronder vind je de meest voorkomende, lichamelijke klachten zonnepanelen.

 Hoe kan het dat zonnepanelen lichamelijke klachten veroorzaken?


Bij zonnepanelen komt er straling vrij. Als mensen het woord ‘straling’ horen raken ze meestal in paniek. Dit komt, omdat straling vaak in verband wordt gebracht met radioactiviteit. Echter is niet elke vorm van straling radioactief. Straling is overal om ons heen. De zon geeft ook straling af en ook de telefoon in je broekzak geeft straling af. Zonnepanelen geven elektromagnetische straling af. Dit komt vrij tijdens het omzetten van de opgewekte stroom, zodat onze apparaten deze kan gebruiken. Sterke elektromagnetische straling kan zorgen voor gezondheidsproblemen. Gelukkig komen er alleen zwakke elektromagnetische velden vrij bij zonnepanelen. Van zwakke velden zijn er geen gezondheidsproblemen.

lichamelijke klachten zonnepanelen

 Lichamelijke klachten zonnepanelen


Toch zijn er verschillende mensen die lichamelijke klachten hebben gekregen van de straling die zonnepanelen uitstoten. De meest voorkomende lichamelijke klachten van zonnepanelen zijn onder andere nervositeit, moeheid, stress oogproblemen en minder eetlust. Elektromagnetische straling is vooral schadelijk voor kinderen. Zij kunnen er bijvoorbeeld trombose door ontwikkelen. Echter is het bij goedwerkende zonnepanelen praktisch onmogelijk om klachten te krijgen van de straling aangezien er maar in zeer zwakke mate elektromagnetische straling aanwezig is. Klachten door straling beginnen vaak met 1 klacht die steeds erger wordt. Bijvoorbeeld neemt naar mate de tijd vordert moeheid steeds meer toe, totdat je niet meer uit bed kan komen. Later kunnen er ook andere klachten bij komen. Vaak is het zo dat wanneer de bron van de klachten wordt weggehaald de klachten ook weg gaan. Zo kun je er eenvoudig achter komen of de klachten die je had daadwerkelijk zijn voortgekomen uit de straling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *