Linkbuilding uitbesteden is een goed idee

Linkbuilding uitbesteden is een goed idee

Linkbuilding is een prima middel om goed te scoren in de zoekresultaten van de Google zoekmachine. Als je met je website hoog in die resultaten komt, neemt de kans toe dat zoekers op de link van je website daarin klikken. Zoekers moeten immers bij je website terechtkomen. Is je website een webwinkel, dan is dat een voorwaarde om je product(en) te kunnen verkopen. Eerst praten we echter kort over twee andere manieren, waarmee je hetzelfde nastreeft als met linkbuilding. In het laatste geval gaan we ook in op de zin van linkbuilding uitbesteden.

SEO en SEA

SEO en SEA zijn andere vormen van zoekmachine marketing. SEO is gericht op de inhoud en structuur van je website. Die worden gebruikt om je website hoog te laten eindigen in zoekresultaten. SEA betreft het plaatsen van advertenties boven de zoekresultaten. Dat helpt op twee manieren. Ten eerste kan een zoeker op je advertentie klikken en zo bij je website terechtkomen. Als dat laatste gebeurt en die persoon blijft op je website, dan waardeert Google dat positief en dat is de tweede manier waarop advertenties helpen.

Linkbuilding

Linkbuilding is het plaatsen van links naar jouw website op andere websites, backlinks genoemd. Als die goed worden toegepast, bereik je ten eerste dat mensen op zo’n link klikken en zo bij je website terechtkomen. Ten tweede geeft Google je website een hogere waardering, waardoor je stijgt in de zoekresultaten. In beide gevallen geldt dat de tekst waarin je backlink staat, relevant moet zijn voor je website.  Bovendien is de kwaliteit van die andere website van belang. Zo niet, dan kan een backlink een negatieve uitwerking hebben. Dus niet zo maar ergens een link plaatsen! Linkbuilding uitbesteden aan een specialistisch bedrijf is beter. Zo’n bedrijf heeft toegang tot websites, vaak zijn dat blogs, waarop backlinks jouw website vooruit helpen. Dat is een andere reden waarom linkbuilding uitbesteden een goed idee is.

Young business woman in white dress sitting at table in cafe and writing in notebook. Asian woman talking smartphone and cup of coffee. Freelancer working in coffee shop. Vintage effect style pictures

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *