Klaar voor de lente

De lente komt er weer aan! heel nederland trekt naar buiten nu de temperatuur oploopt. Dat betekent dat we ook weer in de tuin aan de slag kunnen. dat mag ook wel want met de temperatuur die omhoog gaat, komt er ook onkruid omhoog. Snel de tuin in dus, voor de boel ineens overwoekerd is. in deze blog vertel ik je wat je allemaal voor je tuintje kan doen. lees je mee?

Nieuwe bloemen

Een vrolijke tuin? Die staat natuurlijk vol met bloemen. Sommige bloemen moeten al in september geplant worden maar anderen kan je nu nog planten om er in het komende seizoen van te genieten. En in slaan voor september is ook geen slecht idee, zo ben je de drukte voor. Op dit moment ben ik vooral fan van de Toscaanse Jasmijn. Deze plant, ook wel de Trachelospermum jasminoides genoemd, is het hele jaar groen en zo blijft je tuintje er door alle seizoenen heen levendig uitzien. Daarnaast kan je met deze plant de tuinafzetting bedekken omdat ze werkt als een soort klimop.

Goed onderhouden

Zoals ik al zei, komt onkruid nu snel op. tijd dus om je plantjes de redden voor ze verstikt worden door onkruid. Een tuin, afhankelijk van de grote, kan een hoop tijd vragen. Door iedere dag een beetje te doen, verspreid je de werkdruk. Dus, nu beginnen dan hoef je later minder te doen. kijk ook naar oplossingen om het werk te verlichten, bijvoorbeeld door een bewateringsysteem aan te schaffen. die druppelt dan de hele dag door en houdt je planten vochtig. Dan hoef je je daar geen zorgen om te maken.

Met respect voor de natuur

En als je naast onkruid last hebt van andere onwelkome gasten zoals ongedierte, wil je die natuurlijk bestrijden. Maar gif gooien op je tuin, is niet heel bevoorderlijk voor de wel gewenste flora en fauna. Kijk naar biologische oplossingen ter bestrijding. Bijvoorbeeld aaltjes tegen slakken. Zo lost de natuur het allemaal vanzelf of met een helpende hand van jou, eentje die geen schade aanricht.

Geniet van het buitenleven

En als je tuintje er dan weer netjes bij ligt, kan je gaan genieten. Klap de stoelen maar uit en schenk een drankje in, dan geniet jij zo van de eerste zonnestralen. Eventueel met een dekentje om je heen in de morgens.

Neem het er ook van nu het weer beter wordt. Door de tijd waarin we leven, gaan we weinig op pad. Maar buiten zijn, is vaak goed voor onze gemoedstoestand en de gezondheid doordat we vitamine D op doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *