Kies voor private leasen bij de auto

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een auto niet meer te kopen maar te leasen. Door een auto te leasen kan er namelijk flink op de kosten worden bespaard. Wanneer een auto nieuw wordt gekocht, is dit vaak al een flink hoog bedrag dat betaald moet worden. Echter, is dit niet het enige wat er betaald zal moeten worden. Zo moet men ook betalen voor een verzekering en daarnaast moet er ook nog betaald worden voor de wegenbelasting. Daar bovenop komen ook nog eventuele onderhoudskosten en de benzine die geld gaat kosten. Onderaan de streep zal dit maandelijks tot een flink bedrag kunnen oplopen. Bij het leasen van een auto weet je gelukkig per maand hoeveel er betaald zal moeten worden. Op deze manier zal je niet voor verrassingen komen te staan op het financiële vlak. 

Private 

Leasen kan op meerdere manieren gedaan worden. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om met jouw bedrijf een auto of meerdere auto’s te leasen. Dit valt dan onder de noemer van een zakelijke lease. Echter, werken de kosten voor de auto hierbij net even anders. Wanneer je als particulier een auto wilt leasen, wordt dat een private lease genoemd. Dat houdt dus in dat de auto op jouw privénaam zal komen te staan. Bij deze manier van leasen zullen de kosten dus alleen maar het vaste maandelijkse bedrag zijn. Dit bedrag verschilt per contract. Zo is het mogelijk om een auto voor een bepaald aantal jaren te huren. Meestal ligt deze periode tussen de twaalf en zestig maanden. Ook het aantal kilometers dat hierbij op een jaarlijkse basis wordt gereden is belangrijk. 

Diverse modellen

Niet iedereen zal met een private lease echter op zoek zijn naar dezelfde auto. Het is dan ook goed om eerst eens rond te kijken naar de soorten auto’s die aangeboden worden door het leasebedrijf. Iemand die voor zichzelf op zoek is naar een auto zal bijvoorbeeld een kleiner model nodig hebben dan een gezin met twee kinderen. Zij zullen eerder kiezen voor een grotere auto met achterin vaak ook wat meer laadruimte. Het ligt er dus maar net aan wie en waarvoor de auto gebruikt zal gaan worden. Het budget dat beschikbaar is speelt hierin ook een grote rol. Wanneer je iets meer geld kan besteden aan het leasen is het bijvoorbeeld ook makkelijker om te kiezen voor een luxer automerk. Op deze wijze zal je altijd een lease auto vinden die bij jou past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *