Kies je voor een elektrische of diesel heftruck?

Net als elektrische auto’s wordt er ook steeds vaker voor een elektrische heftruck gekozen. De elektrische heftrucks zijn niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven, maar liefst 70% van de heftrucks in Nederland zijn elektrisch. Steeds meer bedrijven kiezen dus voor een elektrische heftruck i.p.v een heftruck met een verbrandingsmotor. Maar waarom is dit eigenlijk zo? Stel je voor je wilt een Linde heftruck kopen maar je twijfelt tussen een elektrische of een diesel. Waar kies je dan voor? In deze blog geven wij je de voor-en nadelen van beide opties.

Een diesel heftruck

De diesel heftruck gaat al een hele tijd mee in het bedrijfsleven. Vlak voor de eerste wereldoorlog werden de eerste diesel heftruck al gebruikt. De heftruck blinkt vooral uit bij bedrijfsprocessen in de buitenlucht. Met een hefvermogen van meer dan 6 ton is deze heftruck voor vrijwel elke klus geschikt. Het grootste voordeel van de diesel heftruck ten opzichte van de elektrische is de aanschafprijs. Je zal bij een diesel heftruck een stuk minder geld kwijt zijn dan bij een elektrische heftruck.

Elektrische heftruck

De elektrische heftruck beschikt over het grootste marktaandeel. Dit is natuurlijk niet zonder reden, de elektrische heftruck brengt veel voordelen met zich mee. Zo zijn de onderhoudskosten voor een elektrische heftruck een stuk lager gaat die langer mee dan de diesel heftruck. Ook is een elektrische heftruck een stuk beter voor het milieu. De uitstoot van schadelijke stoffen en het geluidsniveau ligt een stuk lager dan bij een diesel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *