Hoe sluit je op de juiste manier een motorverzekering af?

Net als bij een auto dien je bij een motor een verzekering af te sluiten. Om de juiste verzekering af te sluiten dien je vooraf een aantal onderdelen goed uit te zoeken. Zo zal je moeten kijken naar het eigen risico, de maandelijkse kosten en uiteraard de klantenservice. Als je hier vooraf goed naar kijkt, dan voorkom je verrassingen in de toekomst. Om onze lezers te helpen hebben wij al een aantal van deze zaken onderzocht.

 

De maandelijkse kosten van de verzekering

Bij de keuze qua motorverzekering wordt er vaak gekeken naar de maandelijkse vaste lasten aan premie. Zo is de ene verzekeraar qua premie goedkoper dan de ander. Hetgeen waar je hier wel rekening mee moet houden is dat er een verschil kan zijn in eigen risico. Als je een hoger eigen risico hebt, dan betaal je een lagere premie. Zorg er daarom voor dat je de polisvoorwaarden van verschillende verzekeraars goed doorneemt. Kijk daarnaast ook naar wat er verandert qua premie als je het eigen risico verhoogt. Vergelijk meerdere verzekeraars met een eigen risico op dezelfde hoogte en kijk dan welke het voordeligst is. 

 

Wat van verzekering sluit je af?

Als je een motorverzekering af wilt sluiten, zal je vooraf na moeten denken over waarvoor je gedekt wilt worden. Als je enkel gedekt wilt worden voor de schade die je aanricht bij een ander, dan kun je het beste kiezen voor een basisverzekering. Mocht je geen enkel risico willen lopen dan kun je kiezen voor een all risk pakket. Daarbij ben je namelijk ook verzekerd voor de schade die je eigen motor oploopt. 

 

Hoe staat de klantenservice bekend?

Een ander punt waar je rekening mee moet houden is de klantenservice. Zo is het onder andere prettig als de klantenservice goed te bereiken is. Daarnaast is het prettig als je na een ongeluk contact hebt met een klantenservice die je echt wilt helpen en begrip toont. Kijk daarom goed naar wat anderen zeggen over de klantenservice. Als de klantenservice erg negatief wordt beoordeeld, dan kun je soms beter even verder kijken. 

 

Een verzekeraar die gespecialiseerd is in motoren

Bij het afsluiten van een motorverzekering is het ook handig om te kijken naar hoeveel ervaring de desbetreffende verzekeraar heeft in motoren. Hebben ze hier echt een aparte afdeling voor waarbij er naar al het benodigde wordt gekeken, of is het een zijtak waar minder aandacht aan wordt besteed? Je motor verzekeren kun je het beste doen bij een bedrijf dat zich richt op motoren. Qua communicatie verloopt dat meestal stukken prettiger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *