Hoe richt je je badkamer in?

Er zijn veel woontrends en magazines waar je inspiratie kunt opdoen. Je kunt er ook voor kiezen om naar een fysieke winkel te gaan om te kijken hoe iets er in het ‘echt’ uitziet. Er zijn ook veel badkamer trends. Kies je voor een beton cire muur, ga je voor gladde tegels of juist voor steentjes? Dit zijn allemaal keuzes die je moet maken. Er is dus veel aandacht voor het design van een badkamer. Maar hoe zit het met de inrichting? De informatie daarover laat soms nog te wensen over. Daarom kun je in deze blog tips lezen over hoe je je badkamer het beste kunt inrichten.

Keuzes die je moet maken

Voor je begint met het inrichten van je badkamer, zul je eerst een aantal keuzes moeten maken. Wat voor stijl wil je? Wil je een klassieke badkamer met witte tegels die glimmen of kies je voor strak, met een beton cire muur of iets anders? Dat zijn dingen die je van tevoren moet afstemmen. Ook moet je rekening houden met de grootte van je badkamer. Als je een grote badkamer hebt, heb je meer opties dan met een kleine. De ruimte van je badkamer weten is belangrijk zodat je de juiste badkamermeubels uitkiest. Je wilt namelijk niet dat je straks een prachtig bubbelbad hebt besteld die later niet blijkt te passen.

Praktische tips

De kleur van de badkamer bepaalt de sfeer. Als je een kleine badkamer hebt kun je daarom het beste kiezen voor lichte kleuren zoals wit. Zorg ook dat er voldoende verlichting in je badkamer is. Door verlichting aan te brengen op de goede plekken krijg je sfeer. Je hoeft met verlichting niet altijd op safe te spelen, je kunt ook sfeerverlichting kopen zodat je badkamer gezelliger oogt. Je kunt ruimte aanbrengen in je badkamer door zoveel mogelijk glazen elementen te kiezen. Zoals een glazen douchemuur in plaats van een van steen. Verder wil je natuurlijk niet dat je nieuwe badkamer meteen een rotzooitje wordt. Zorg er daarom voor dat je een kast of lade hebt die groot genoeg is om al je spullen netjes op te bergen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *