Hier moet je aan denken bij het kopen van een nieuw huis!

Als je van plan bent om te gaan verhuizen, is het erg belangrijk om de juiste voorbereiding te treffen. Een verhuizing speelt namelijk een bepalende rol op hoe je leven er de komende jaren uit komt te zien. Je kunt hier daarom ook beter wat te veel dan te weinig tijd in investeren. Voor de lezers die binnenkort willen verhuizen van of naar Groningen, hebben wij een aantal tips onder elkaar gezet.

Zet je huidige woning op de juiste manier te koop!

Voordat je een nieuw huis kunt kopen, is het uiteraard belangrijk dat de oude woning verkocht is. Het verkopen van de huidige woning dient zorgvuldig te gebeuren. Je wilt hier de juiste prijs voor krijgen zodat er wellicht geld vrij komt om te investeren in de nieuwe woning. Als je in Groningen woont, dan is het zeer aan te raden om op zoek te gaan naar een lokale makelaar die jou hierbij kan helpen. Een makelaar in Groningen weet namelijk wat er speelt in de markt en kan het meeste geld krijgen voor jouw woning. Om erachter te komen welke makelaar het meest voor jou kan betekenen, kun je eventueel de reviews lezen. Bovendien is het ook zeer aan te raden om met meerdere makelaars een gesprek in te plannen.

Welke wijk past bij jou?

Als je eenmaal je huidige huis te koop hebt staan en weet wat je er ongeveer voor kunt krijgen, dan is het verstandig om je goed te oriënteren. Kijk hierbij niet alleen naar de verschillende steden, maar ook naar de wijken waar je in komt te woon. Zit er een supermarkt bij je in de buurt en is het een kindvriendelijke buurt? Dit zijn voorbeelden van vragen die je jezelf moet stellen. Naast dat je in je eentje op zoek kunt gaan naar een geschikte nieuwe woning, kun je er ook voor kiezen om een aankoopmakelaar in te schakelen. Het voordeel daarvan is dat je door de lastige zoektocht heen geholpen wordt en vragen kan stellen wanneer je dat maar wilt. Bovendien kan een goede makelaar ook een mooie prijs voor jou tot stand laten komen. Zorg er daarom voor dat je in zee gaat met de juiste aankoopmakelaar

Houd er overigens wel rekening mee dat de huizenprijzen nu hoger zijn dan ooit. Als je op dit moment een huis wilt kopen, is de kans groot dat je meer zult moeten betalen dan de vraagprijs. Probeer daarom bij het zoeken naar een nieuwe woning ook naar woningen te kijken met een vraagprijs 10% onder je budget.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.