Hier let je op bij het aanleggen van je verzameling boerderijdieren

Het sparen van boerderijdieren is een bezigheid die onder steeds meer Nederlanders populair lijkt te worden. Het televisieprogramma ‘Boer zoekt Vrouw’’ is jarenlang een van de meest populaire programma’s geweest en dat komt mede doordat mensen het boerenleven vaak romantiseren. Het aanleggen van een verzameling boerderijdieren is niet echt romantisch, maar wel heel erg leuk. Wie ermee wil beginnen, doet er echter verstandig aan om op een aantal dingen goed te letten.  

Maak een goed begin en leg een stevige basis

Natuurlijk kun je gewoon het eerste de beste boerderijdier kopen en daarmee je verzameling opstarten. Daar is niets mis mee en vaak is dat zelfs het beste begin. Een enkel verzamelitem kopen en daar vervolgens op voortbouwen. De vraag die je jezelf dan wel moet stellen is waar en van welk merk je het boerderijdier koopt. Het zal je namelijk wellicht verrassen, maar er zijn gespecialiseerde producenten die zich uitsluitend bezighouden met het bedenken en vervaardigen van boerderijdieren. Schleich is een uitstekend voorbeeld van een dergelijke producent.

Deze maker van boerderijdieren is gestart in de helft van de vorige eeuw en heeft honderden boerderijdieren gemaakt. Hierbij maken ze de dieren op schaal en worden de stukken met de hand beschilderd. Je kunt kiezen uit verschillende soorten dieren, bijvoorbeeld Schleich paarden, varkens of kippen. Naast de dieren heeft Schleich tevens gebouwen, vervoermiddelen en gebruiksvoorwerpen gemaakt, die je als aanvulling op je verzameling kunt kopen. Het is aan te raden om je verzameling boerderijdieren uit te breiden met items die door dezelfde fabrikant zijn gemaakt. Zo behoud je uniformiteit en raak je goed bekend met alle kenmerken van de dieren die door de betreffende  producent zijn gemaakt.

Bouw je boerderij langzaam op

Kies je er net als duizenden andere verzamelaars voor om een complete Schleich boerderijdieren aan te leggen, realiseer je dan dat je hier jaren mee vooruit kunt. Niet alleen zijn er op dit moment al honderden dieren, gebouwen en boerderij gerelateerde items van Schleich te koop, er worden ook regelmatige nieuwe items aan de collectie toegevoegd. Je kunt klein beginnen, net als in het echt, en je eigen mini-boerderijtje starten. Met een gebouw en een paar dieren, leg je die stevige basis en vervolgens kun je de verzameling langzaam uitbreiden. Hierbij kun je er voor kiezen om steeds een ander dier aan de verzameling toe te voegen, maar je kunt je ook specialiseren. Het is bijvoorbeeld hartstikke leuk om een complete paardenboerderij bij elkaar te verzamelen, waarbij je elke keer keuze hebt uit tientallen soorten paarden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *