Het verschil tussen motor- en autorijden

De meeste mensen kiezen zodra ze de leeftijd hebben bereikt om een autorijbewijs te halen en vervolgens hun eerste auto te kopen. Toch zijn er ook mensen die zweren bij een motor als voertuig. Hoe zit dit nou eigenlijk? Ik deze blog wordt het verschil tussen motor- en autorijden uitgelegd.

Hobby vs Werk

Een groot verschil tussen het rijden van een auto en een motor, is dat een auto voor reguliere zaken wordt gebruikt, zoals naar werk rijden of boodschappen doen. Een motor kan hier ook voor gebruikt worden, maar wordt daarnaast ook als hobby beoefent. Een motorrijder zal op een mooie zondag een ritje willen maken, of trekt in de zomer met zijn motor door Europa heen. Een autorijder zal minder snel een ritje gaan maken om wat plezier te beleven, deze ritjes hebben meestal een praktisch motief.

Voordelen en nadelen motor

De voordelen van een motor ten opzichte van een auto zijn allemaal samen te vatten als vrijheid. Het rijden van een motor geeft je het gevoel van vrijheid. Ook ben je minder de dupe van de urenlange files, waar auto’s niet tussendoor kunnen rijden. Daarentegen zijn er ook enkele nadelen te benoemen voor het gebruik van een motor als voertuig. Zo kan het met hogere temperaturen best zweterig worden om een warm motorpak aan te trekken. Ook zijn motorrijders afhankelijker van de weeromstandigheden, je hebt immers geen dak boven je hoofd. Ook leveren regen en koude nachten risico’s op voor motorrijders.

Voordelen en nadelen auto

In de zomer zijn motorrijders in hun warme motorpak aan het zweten en kunnen de autorijders natuurlijk lekker de airconditioning aanzetten. Ook zitten in de winter en herfst de autorijders lekker droog in de auto als het regent of sneeuwt. Daarnaast kan een auto zich makkelijker bewapenen tegen de gevaren van slecht weer, zoals door het gebruik van winterbanden. Ook is een auto meestal comfortabeler voor langere ritten. Maar ook de auto heeft natuurlijk zijn nadelen. Het eerder genoemde file rijden is een groot onderdeel hiervan en bezorgt vele autorijders dagelijks hun portie irritatie. Daarnaast kan het je elke dag ook nog heel veel tijd kosten. Tijd die je liever nog in je bed ligt of in de avond thuis voor de tv of in de keuken spendeert.

Verzekering

Voor beide vervoersmiddelen is het natuurlijk erg belangrijk om je goed te verzekeren. Je kan namelijk altijd een ongeluk hebben en je wilt niet zelf een enorme rekening krijgen hiervan. Wil jij je yamaha verzekeren? Kijk dan eens bij yamaha motorverzekering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *