Het belang van een goede wagenparkbeheerder

Het is altijd de moeite waard om te overwegen om je wagenpark uit handen te geven aan een wagenparkbeheerder. Doorgaans lopen de kosten voor het wagenpark behoorlijk op en ontstaan er altijd problemen met onder meer de duur van leasecontracten. Met een wagenparkbeheerder heb je een professional die je volledig kan ontzorgen als het gaat om alles wat met jouw wagenpark te maken heeft.

Nieuwe personeelsleden zijn al voor de proeftijd weer weg

Goed wagenparkbeheer staat voor een lege parkeerplaats bij jouw bedrijf. In de praktijk echter, is dat vaak niet aan de orde. Nog steeds blijken veel bedrijven te snel een leasecontract af te sluiten voor een nieuwe werknemer en bovendien wordt een contract afgesloten met een veel te lange looptijd. Het gevolg is vaak een parkeerplaats vol leaseauto's, zeker als de nieuwe personeelsleden al voor de proeftijd weer verdwenen zijn. Je betaalt er wel elke maand voor, maar hebt er niets aan. Een goede wagenparkbeheerder houdt wat betreft dit soort zaken veel beter een vinger aan de pols. Hoewel ook de wagenparkbeheerder jou als ondernemer geld kost, ben je per saldo altijd goedkoper uit als jij je wagenpark uit handen geeft aan een professional.

Zo heb je meer grip op de kosten van jouw wagenpark

De wagenparkbeheerder zal je advies geven over jouw wagenpark, onderzoekt de optie om een auto te huren voor mensen in de proeftijd en is op basis van ervaring en kennis van zaken in staat om steeds de meest voordelige en flexibele leasecontracten af te sluiten. De beheerder van het wagenpark houdt de kosten beter in de gaten, kan je alles vertellen over de beste keuze voor brandstof en vertelt je ook al ver het rijden van privé kilometers. Ook kan de specialist voor je onderzoeken of elektrisch rijden een interessante optie kan zijn. Je weet dat dergelijke vraagstukken in handen liggen van een professional en je bespaart zelf als ondernemer behoorlijk wat tijd. 

Laat medewerkers kennismaken met het nieuwe rijden om zo kosten te besparen

De wagenparkbeheerder kan jouw medewerkers ‘opvoeden’ en kennis laten maken met bijvoorbeeld het nieuwe rijden, teneinde zo brandstof te besparen en het milieu te sparen. De beheerder is steeds bezig met jouw wagenpark en doet er alles aan om de kosten omlaag te brengen en de medewerkers desondanks nog steeds te voorzien van alleen de meest comfortabele auto’s. En in de regel is dat iets dat de specialist nog lukt ook waardoor het zeker aan te raden is.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *