Heerlijk comfortabel slapen

Een dekbed is gemaakt van natuurlijk of synthetisch materiaal. 

Kies je voor natuurlijke vulling van dons dan zul je heerlijk gaan slapen. De natuur heeft het ons geleerd: de eend of de gans werd warm gehouden door zijn dons, zelfs bij zwemmen in koud water. Daarnaast heeft dons een ademende werking. ‘s Nachts zweet je en dit wordt afgevoerd door de ademende dons. Hierdoor blijft je lichaamstemperatuur gelijkmatig wat een diepere slaap geeft. Je wordt uitgerust wakker. Een donzen vulling geeft een comfortabel gevoel. Zeker als je een dikke vulling neemt. Het voelt zalig luxe aan. Dekbed 

 Dagelijks luchten houdt de vulling fris. Wil je een dieptereiniging dan kan dit bij de stomerij. 

Kies je voor synthetische vulling dan is dit vaak voordeliger. De materialen die hier tegenwoordig voor gebruikt worden bootsen de dons steeds beter na. Was een synthetische vulling vroeger soms wat te warm, de materialen van nu reageren op de omgeving. Er zijn veel combinaties van materialen mogelijk zodat je het dekbed geheel op jouw wensen kunt afstemmen. Voordeel van synthetische vulling is dat je precies kunt kiezen hoe zwaar het aan moet voelen. Slapen met de druk van wat extra gewicht op je lijf kan heel ontspannend zijn. Anderen slapen juist weer beter onder iets dat zo licht mogelijk aanvoelt. 

Synthetische vulling kan vaak in de wasmachine. Dagelijks luchten is ook goed. 

Minder bekend maar heel geschikt als vulling is wol. Dat schaap is er ook door warm gehouden! Behalve warmte en ademende werking is wol goed te mengen met synthetische vezels. Je hebt dan zowel de kracht van de natuur als de voordelen van de moderne techniek. Hierdoor gaat het langer mee en is daarom een duurzame keuze. 

Kijk op het etiket voor onderhoud. Sommige (gedeeltelijk) wollen vulling kan in de wasmachine. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *