Geniet van een heerlijke kop koffie met koffiebonen of koffiecapsules

Voor veel mensen is het hun begin van de dag: opstaan en genieten van een heerlijke kop koffie. Vaak is dit een momentje om je even voor te bereiden op de dag die start en om even goed wakker te worden. Vooral mensen die verslaafd zijn aan koffie, kunnen niet zonder dit koffiemomentje in de ochtend. Dit koffiemomentje kan op verschillende manieren tot stand komen: door het gebruiken van koffiebonen of door middel van koffiecapsules. Aan jou de keuze!

Welke koffiebonen kiezen?

Er zijn tal van koffiebonen op de markt te verkrijgen en dit kan het moeilijk kiezen maken wanneer je op zoek gaat naar een smaak voor jouw perfecte tas koffie. Allereerst moet je weten dat koffiebonen kiezen heel veel te maken heeft met jouw persoonlijke smaak. Toch zijn er een aantal zaken die invloed kunnen hebben op koffiebonen en dit maakt het misschien gemakkelijker om te kiezen. Eerst en vooral heeft de branding heel veel effect op de smaak van de koffiebonen. Wanneer koffiebonen lichtgebrand zijn, hebben deze eerder een milde smaak, zonder het bittere dat je soms proeft in koffie. Hoe donkerder de koffiebonen gebrand zijn, hoe pittiger de smaak zal worden en hoe sterker je de bittere smaak van de koffieboon zal proeven. De intensiteit van de koffie hangt dus puur af van de branding van de bonen.

Dan is er nog het verschil tussen de Arabica koffieboon en de Robusta koffieboon. Meestal wordt voor de Arabica boon gekozen om puur te drinken. Robusta wordt dan weer meer gebruikt voor in koffie melanges. Dit omdat deze boon een bittere smaak heeft en dus beter wordt ervaren in een mix. Wanneer je deze bonen met elkaar gaat mengen, krijgt de koffie een unieke smaak. Bij een melange, is 70 tot 80 % van de koffie meestal gemaakt van de Arabica koffieboon. Verder hangt het ervan af wat voor soort koffie je wilt drinken en welk soort machine je hiervoor gaat gebruiken. Vaak zijn donker gebrande bonen meer geschikt voor koffies zoals een cappuccino of een latte macchiato.

Koffiecapsules alsmaar populairder

De laatste jaren is de populariteit van koffiecapsules erg gestegen. Hier zijn verschillende redenen voor. Ze zijn niet alleen gemakkelijk, maar zorgen ook gewoon voor een heerlijke kop koffie op elk moment van de dag. Ze zijn bovendien ook nog eens in heel veel verschillende soorten en smaken te verkrijgen, wat het alleen maar fijner maakt. Je kan de lekkerste combinaties van koffie maken, van melk- en koffiecapsules tot chocoladecapsules voor een lekkere chocoladesmaak in de koffie. Wanneer je de juiste koffiemachine in huis hebt, gecombineerd met de beste koffiecapsules, word jij in geen tijd een echte barista en tover jij de heerlijkste koffies op tafel! Ideaal om ’s ochtends van te genieten bij het opstaan of voor ’s avonds als lekker dessertje na een heerlijke avondmaaltijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *