Drie manieren waarop jij kan gaan genieten van de winter in huis

Ben jij al weer toe aan de winter? Met de paar warme dagen die we hebben gehad in Nederland lijkt het wel alsof we geen zomer hebben gehad. Dit neemt niet weg dat er een aantal mensen zijn die geen genoeg kunnen krijgen van koelere dagen. Voor dit soort mensen, die het hele jaar door wel temperaturen onder de 15 graden kunnen waarderen, is dit blog geschreven. Want met de tips die in dit blog worden behandeld kan iedereen die een liefhebber is van kouder weer de gezellige sfeer die er continue in huis hangt op de koudere dagen zelfs in huis halen als het 20+ graden is. Benieuwd hoe je dit zelf kan realiseren? Lees dan snel verder!

Laat een kachel installeren

Voor veel mensen is het een wens die in vervulling gaat wanneer het gerealiseerd kan worden: een kachel in huis. Niet zomaar een kachel – een echte houtkachel of gaskachel! Op het moment dat je de kans krijgt: doe het dan ook vooral. Er zijn niet veel meer dingen in het leven die meer voldoening geven dan het aanmaken van een gezellig haardvuurtje aan het eind van een lange dag op het werk. Zelfs op dagen in de zomer. Zodra de zon onder is, wordt het des te leuker en behaaglijker om zelf een haarvuurtje aan te steken en ervoor te kruipen met de mensen uit het gezin.

Wil je een milieuvriendelijker alternatief, waar je ook geen afvoerpijp voor hoeft te installeren? Dan zijn elektrische haarden écht wat voor jou. Neem dit ook vooral mee in het kiezen van een open haard om jouw woning wat gezelliger te maken, ook in de zomer!

Leg veel kleedjes en kussentjes neer voor extra comfort

Het lijkt misschien niet direct iets te maken te hebben met het wintergevoel herbeleven, maar op het moment dat je daadwerkelijk veel kussentjes in huis hebt liggen en hier iedere avond in kan neerploffen, dan weet je pas hoe heerlijk het is om hier ook nog eens in de winter gebruik van te kunnen maken!

Zorg voor warme kleuren in huis

Als je dan toch kussentjes gaat kopen, zorg dan gelijk dat het kussentjes en kleedjes zijn in warme en aardse kleuren. Denk hierbij aan taupe, terracotta of wijnrood. Donkergroen doet het ook altijd goed, en matcht ook ontzettend mooi bij de kerstboom in de winter.

Hopelijk heb je genoeg inspiratie opgedaan in dit blog zodat je zelf aan de slag kan gaan met het verwinteren van jouw huis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.