Eenvoudig geld besparen

In Nederland zijn we nogal op ons geld gesteld. Als er sale is in een winkel is iedereen aanwezig. En als er dingen gratis worden weggegeven worden we helemaal blij. Dat is bijvoorbeeld te merken aan de vele spaaracties bij supermarkten. Ook de reclame kranten en advertenties op tv worden goed in de gaten gehouden om de voordeligste aanbieder te vinden. Buitenlanders noemen ons zodoende soms gierig, maar we zijn gewoon voorzichtig met teveel uitgeven. Daar kan ook wat positiefs voor gezegd worden. Want waarom zou je meer betalen door exact hetzelfde product of dezelfde boodschappen? In deze blog bespreek ik hoe je op een vrij eenvoudige manier veel geld kan besparen.

Abonnementen

Zonder dat je het misschien door hebt, kosten die abonnementen je elke maand best veel geld. Zodoende is het belangrijk om een goed overzicht te houden van de abonnementen die je hebt en of deze nog nodig zijn of misschien ergens voordeliger afgesloten kunnen worden. Bij internet, telefonie en televisie kunnen er vaak pakketten afgesloten worden die alles bevatten. Vergelijk dus een of jouw individuele abonnementen de prijs tezamen niet overstijgen. Ook kan je als je in een gezin dezelfde provider gebruikt, geld besparen door deze te combineren. Daarnaast is het ook belangrijk om de kosten van energie regelmatig te vergelijken. Dit kan allemaal gemakkelijk online en is zo gedaan.

Verzekeringen

Alle verzekeringen tezamen kosten je natuurlijk elk jaar veel geld. Je kan elk jaar van zorgverzekering wisselen, zodoende is het belangrijk om op tijd de prijzen te vergelijken. Daarnaast is het verstandig om te kijken of je voor bepaalde activiteiten extra verzekerd wil worden, zoals de tanden, of dat deze na een aantal jaren ook weer uit je pakket gehaald kunnen worden. Ook de autoverzekering is natuurlijk verplicht en levert kosten op. Controleer zodoende regelmatig of een ander bedrijf geen voordeligere prijs kan aanbieden. Het is echter wel belangrijk om goed te controleren of dezelfde zaken tot dezelfde hoogte verzekerd zijn. Je wilt hier namelijk niet na een ongeluk op een ongewenste verrassing stuiten en zelf de rekening gepresenteerd krijgen. Wist je dat motor en auto samen verzekeren ook mogelijk is? Het is dus handig om te checken als u zowel in het bezit bent van een motor als een auto, of het misschien voordeliger is om deze samen te verzekeringen in plaats van apart. Daarnaast bestaat er ook een zakelijke motorverzekering voor als je in het bedrijf gebruik maakt van motoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *