Een vijgenboom

je kunt veel hebben aan het verzorgen van je eigen vijgenboom. Vijgen kopen in de supermarkt is vaak een dure aangelegenheid en je vijgen zijn ook niet altijd van de beste kwaliteit. Gelukkig is het kweken van je eigen vijgen aan een vijgenboom een makkelijke en belonende bezigheid. Er zijn verschillende soorten vijgenbomen maar de soorten die je het meest waarschijnlijk zult tegenkomen zijn de adriatische vijg en de symrna vijg.

Je vijgenboom planten

De beste tijd om je boom te planten is gedurende de herfst en/of de winter zodat de boom de tijd krijgt om zich te vestigen terwijl het koud is. Als je de boom gaat planten in de zomer, zorg er dan voor dat de aarde vochtig genoeg is. Je kunt de bomen vaak kopen met kale wortels of in een pot waarin de boom gekweekt is. De vijg kan overleven in verschillende temperaturen en klimaten maar het zal het best groeien in een klimaat waarbij de zomers droog zijn en de winters vorstvrij. Jonge bomen zijn kwetsbaar voor vorst en behoren beschermd te worden voor vorst. Dit is nodig voor de eerste twee jaar. Wanneer de vijgenboom zich gevestigd heeft dan is hij winterhard. Plant je boom op een plek met volle zon en waarbij hij beschermt is tegen sterke wind.

Je boom in de grond zetten

Je hebt geen grote tuin nodig om een vijgen te kweken. De bomen groeien ook goed op kleine plekken, zoals in een plantenbak of een pot. Het zorgt ervoor dat de wortels niet veel ruimte krijgen en dit vinden de meeste planten niet leuk. Echter het zet de vijgenboom aan om meer fruit te produceren omdat het de boom beperkt in zijn groei. Vijgenbomen zijn klein en bereiken een hoogte van ongeveer 6 meter. In de breedte zullen zij tot 5 of 6 meter breed worden. Graaf een kuil, tweemaal zo diep als de grote van de wortels van je boom. Zo zal je boom zich makkelijk kunnen vestigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *