Een motorverzekering afsluiten

Heb je sindskort je motorrijbewijs en ben je opzoek naar een mooie motor? Houd dan ook rekening met de motorverzekering! Vooral wanneer je een wat kleiner budget hebt, is het handig om onder andere te kijken naar de verschillen qua premie. Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere zaken die invloed hebben op de verzekeringskeuze. Een motor verzekeren dient zorgvuldig te gebeuren, lees je daarom eerst goed in!

 

Wat van verzekering neem je?

Als je een motorverzekering wilt afsluiten, zal je na moeten denken over de soort verzekering. Zo zijn er diverse mogelijkheden en levert elk pakket andere voor- en nadelen op. Het is vooral belangrijk dat je zelf een inschatting maakt qua risico. Als je bijvoorbeeld in een buurt woont waar er vaak motoren worden gestolen of vernield, dan kan het prettig zijn om een allrisk+ verzekering af te sluiten. Het hangt er natuurlijk ook vanaf of je de motor nieuw koopt, of dat je een motor koopt die al even in omloop is. Een wat oudere motor kun je namelijk beter niet allrisk verzekeren. Het kost je maandelijks aanzienlijk meer geld terwijl de maximale schade beperkt is. 

 

Bij welke verzekeraar sluit je de verzekering af?

Een ander punt waar je naar moet kijken zijn de verschillende verzekeraars. Je wilt namelijk een verzekeraar die met je meedenkt en prettig communiceert. Om erachter te komen welke verzekeraar het beste bij jou past, is het handig om de recensies van anderen door te lezen. Als je de ervaringen van verschillende mensen vergelijkt, dan heb je al een beter beeld van wat je kunt verwachten. Vergelijk vervolgens de recensies van verschillende verzekeraars met elkaar. Bepaal aan de hand daarvan welke verzekeraar je wel en welke je zeker niet moet kiezen. 

Vervolgens kun je ook kijken naar het verschil in premie. Als je twee soortgelijke verzekeraars hebt, dan kies je de goedkoopste van de twee. Kijk hierbij wel naar het eigen risico want daar kan verschil in zitten. Soms lijkt een verzekering goedkoper, maar heeft dit te maken met een hoog eigen risico. 

 

Vraag hulp van een kennis!

Mocht je iemand in je omgeving kennen die ook motor rijdt, dan kan het helpen om hem of haar om hulp te vragen. Zeer waarschijnlijk heeft hij deze zoektocht al een keer eerder doorlopen en wilt hij je graag helpen bij het geven van advies. Kijk samen naar de opties en beslis vervolgens samen wat voor jou de meest gunstige verzekering is. Dit hoeft uiteraard niet dezelfde te zijn als hij heeft. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *