Een garage om van te dromen

Soms heb je van die ruimtes in huis waar je gewoon niets meer doet. Vaak wordt het dan een soort rommelhok. Dan haal je eigenlijk niet alles uit je huis, de potentie blijft steken bij het rommelhok. En dat is zonde! Voor de één is dat de garage en voor de ander een berging of een extra slaapkamer. Tijd om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan. Want, zo’n ruimte, daar moet toch meer van te maken zijn?

Alle rotzooi eruit

In rommel kun je niet werken. Tijd dus om de boel uit te zoeken en weg te gooien wat weg kan. dit geeft niet alleen ruimte in je garage maar ook in je hoofd. En dat is belangrijk. Zo blijf je niet alsmaar oude rommel meeslepen en maak je ruimte voor iets nieuws. Verdeel de boel in drie categorieën: wat je wilt houden, wat weg kan en wat je kan doneren, zo hebben anderen er ook nog eens wat aan. Het kan heel veel tijd kosten afhankelijk van de hoeveelheid spullen in een ruimte, neem hier de tijd voor en vraag om hulp. Vele handen maken licht werk.

De wanden en vloeren naar wens

Dan is het tijd om de boel op te frissen. Een likje verf op de muren bijvoorbeeld. Zeker een garage kan er heel verwaarloosd uitzien na verloop van tijd. Het kan al helpen om alles te witten maar misschien wil je juist wel een vrolijke kleur op één of meerdere muren schilderen. Daarna is de vloer aan de beurt. Een epoxy vloer is heel handig in een ruimte als deze, zeker als je er ook gereedschap of voertuigen opslaat. Daar is een garage immers meestal voor bedoeld. En een vloer met een epoxy vloercoating, die kan wel tegen een stootje.

Maak het behaaglijk

Een garage is vaak koud, tijd om wat elementen in te brengen die de boel verwarmen. Een verplaatsbare kachel kan al helpen. Als je van plan bent om tijd in de garage door te brengen, voor een hobby bijvoorbeeld, dan is het wel lekker als je niet de hele dag aan het koukleumen bent. En nu je alle rommel eruit gewerkt hebt, is er ook ruimte voor nieuwe spullen die deze ruimte maken zoals je hem wilt hebben en die iets praktisch toevoegen zoals een kacheltje of een box voor muziek.

Weet jij al wat de bestemming wordt van de rommelkamer of garage in jouw huis? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *