Een date in eigen huis

We zitten maar thuis en ondanks het feit dat er af en toe versoepelingen zijn in de maatregelen die we nu met z’n allen volgen omtrent de toestand in het land, ziet het er niet naar uit dat we snel weer de kroeg in kunnen duiken. Maar een afspraakje met je partner, dat wil je natuurlijk blijven doen. We kunnen geen pandemie uitzitten en in de tussentijd geen extra aandacht aan elkaar besteden. In deze blog vertel ik je hoe je een leuk afspraakje thuis regelt en waarom. Lees je mee?

Constant in huis

De ‘waarom’ vraag is namelijk heel simpel. We zitten veel op elkaars lip en kunnen daardoor vervallen in de routine van de dag waarin we wel thuis zijn maar niet in contact met elkaar. Hierdoor kan het thuis heel erg afstandelijk aanvoelen tussen twee mensen. Er kunnen irritaties ontstaan of de simpele wens voor wat genegenheid. Maar omdat werk en privé voor velen door elkaar heen lopen momenteel, moet je dat som echt plannen. Tijd dus voor die date.

Maak het groots of houd het klein

Je kan het zo groot of klein maken als je zelf wilt. Laatst heeft mijn partner me voor onze lunchpauze mee naar buiten genomen, samen met een tas vol lekkers en een picknickkleed. Een gezellige picknick in het park met temperaturen waar we allemaal heel blij van worden. Van tevoren had hij verse broodjes gehaald en ging hij verschillende soorten kaas kopen. Simpel, klein en toch heel gezellig. Ik voelde me speciaal. Maar het kan ook groter, bijvoorbeeld als je je partner echt even in de watten wilt leggen of omdat je iets te vieren hebt. Tijd dus om hem of haar uit te vragen met een bosje bloemen en je zondagse kledij uit de kast te trekken.

Een hapje en een drankje

Het leukste vind ik toch wel om samen uit eten te gaan maar dat kan nu niet. Niet alleen ik, maar ook een hoop andere mensen missen dit enorm. Gelukkig kun je zo’n diner of borrelervaring wel thuis verzorgen. Door bijvoorbeeld af te halen bij jullie favoriete restaurant en de eettafel mooi op te maken, krijg je al het gewenste effect. Maar het kan ook samen op de bank met een goed glas wijn en een kaaspakket. Zo kun je van alles proeven en wordt de date ook een soort activiteit. Zet eventueel een goede film aan en leg je telefoon weg. Zo heb je tijd samen. Dat is heerlijk! Oh, en het eten is ook heerlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *