Dit is de functie van de remblokken in een Toyota Aygo

De Toyota is een populair merk. Het wordt steeds meer verkocht. Gek is dat niet, want het zijn betrouwbare auto’s die lang mee gaan. Vooral de Toyota Aygo is zeer populair. Heb jij ook zo’n auto? Dan is het belangrijk dat je weet hoe ze werken om de levensduur nog verder te verlengen. De remblokken Toyota Aygo hebben bijvoorbeeld een zeer belangrijke functie. Ze moeten ook af en toe vervangen worden. Ontdek hier alles over wat deze blokken doen, en hoe.

Wat zijn remblokken?

Remblokken zijn een onderdeel van het complete remsysteem van je auto/ Niet alleen de Toyota heeft zo’n remsysteem. Elke auto heeft een geavanceerd systeem dat remmen regelt. Het is namelijk zeer belangrijk dat je snel tot stilstand kunt komen op de weg. Dat is voor je eigen veiligheid maar zeker ook voor de veiligheid van de mensen om je heen, in de auto of erbuiten. De remblokken drukken bij het afremmen van de auto tegen de remschijven aan. De remschijven zorgen er dankzij die druk vervolgens voor dat de auto tot stilstand komt. 

remblokken toyota aygo

Slijtage aan de remblokken

Elke keer dat je remt, drukken die blokken dus op de remschijven. Geen wonder dat ze ook na verloop van tijd gaan slijten. Slijtage aan een remsysteem is geen ramp maar je moet er wel iets aan doen. Als je dit te lang door laat slijten, dan kun je steeds minder goed remmen.  Je remweg wordt dan te lang en je kunt ongelukken gaan veroorzaken. Remblokken vervangen gebeurt daarom regelmatig. Je kunt dit bij een garage laten doen wanneer je de APK laat uitvoeren, maar je kunt – mits je genoeg kennis van auto’s hebt – de remblokken ook zelf vervangen. Bekijk dan wel uitvoerig verschillende handleidingen en stappenplannen, want het is niet een taak voor mensen die onhandig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *