De zoektocht naar de ideale pen

Je kan vandaag de dag geen vol leven leiden zonder regelmatig te schrijven. Je schrijft met potlood, pen, computer of telefoon. Wanneer er iets op papier moet komen schrijf je meestal met pen. Maar welk schrijfgerei past het beste bij jouw persoonlijke voorkeuren? Een vulpen kopen is een goed begin. Vulpennen zijn prestigieus en de vulpen met het meeste aanzien is de Mont Blanc Pen 10000. Naast de vulpen kan je ook kiezen voor een parker rollerball pen of een lamy fineliner. Het is goed om te weten wat je koopt, dus lees verder en ontdek alles over de verschillende soorten pennen die jij kan bestellen.

De twee soorten rollerball

Een rollerball pen is eigenlijk een upgrade van een ballpoint pen. Ze gaan langer mee en schrijven met meer comfort. Ze gebruiken ook een ander soort inkt dan ballpoint pennen. Dit is namelijk een inkt op waterbasis en dat zorgt voor minder vlekken tijdens het schrijven. Een Waterman rollerball is een hele mooie pen die goed schrijft en fijn in de hand ligt. De Parker rollerball pen is betaalbaarder dan de waterman variant en valt bij veel mensen iets beter in de smaak. Beide pennen gebruiken ook hun eigen inkt en verschillen, naast de pennen zien zelfs de teksten er anders uit.

Een van de duurste pennen op aarde

In samenwerking met Unicef heeft Mont Blanc een vulpen uitgebracht die wordt verkocht voor iets meer dan tienduizend euro per stuk. De verkoop van deze pen draagt bij aan het goede doel. Mont Blanc vulpennen zijn de pennen met het meeste aanzien ter wereld. Ze zijn bijzonder mooi om te zien en het unieke karakter van hoe ze schrijven maakt je handtekening moeilijker om te vervalsen. Zoek je dus naar de stoerste pen die je maar kan vinden? Ga dan voor een Mont Blanc. Als je nog geen ervaring hebt met vulpennen, probeer dan misschien eerst een goedkopere variant uit.

De fijnste fineliners

Ontworpen voor kunstenaars om mee te schetsen, fineliners zijn nu overal in gebruik genomen. De pennen zijn fijn om creatief mee aan de slag te gaan. Wanneer je ervoor kiest te tekenen met een fineliner, kies je ervoor je fouten te accepteren en gewoon door te tekenen. Dit soort pennen zijn ook ideaal voor het bijhouden van een dagboek. Je kan razendsnel schrijven met fineliners terwijl je handschrift netjes blijft. Zo maak je teksten die je zelf makkelijk terug kan lezen. Het enige nadeel met fineliners is dat je er geen druk op mag zetten. De punt van een fineliner pen is gemaakt van kwetsbare, dunne vezels.

Voorbij de balpen

De zoektocht naar de ideale pen eindigt voor iedereen ergens anders. De meeste mensen leren schrijven met een simpele balpen, maar ontdekken gauw de nadelen van zo’n goedkoop ding. Kijk naar welke pen het fijnste voor jou schrijft. Ga je voor een Parker rollerball pen of toch liever voor een Waterman rollerball pen? Besluit je toch om een vulpen te kopen en bestijg je de Mont Blanc pen 10000? Of ga je voor de kwetsbare Lamy fineliner om lekker te tekenen en snel te schrijven? Zorg dat je alle opties uitprobeert zodat je ontdekt wat de juiste pen is voor jou. Dan eindig jij binnen de kortste keren met de ideale pen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *