De moderne boer

Vandaag de dag is er nog maar weinig werk dat met de hand wordt verricht. Het meeste zware werk is overgenomen door machines. Ook op de boerderij.

Op een boerderij vindt je veel verschillende soorten landbouwmachines die het leven van de boer makkelijker maken. Voorheen deed de boer veel met de hand, of maakte gebruik van dieren die machines voorttrokken. In de moderne tijd is de gemechaniseerde landbouw de norm. Paardenkracht is vervangen door elektrische of op brandstof aangedreven apparaten.
Het gebruik van machines is minder tijdrovend en veel kosteneffectiever dan het werk met de hand. Dankzij de nieuwe machines kon er op een nieuwe manier landbouw worden gedreven. Een heuze revolutie. Naast de familieboerderij of een biologische landbouwonderneming vindt je nu tal van commerciële landbouwondernemingen.

De moderne boer

De landbouw is niet alleen gemechaniseerd, maar ook geautomatiseerd. Het ouderwetse beeld van boeren, ver verwijderd van de moderne wereld, klopt al lang niet meer. De moderne boer maakt gebruik van high tech systemen gebaseerd op satelietbeelden, GPS en elektrische sensoren. Door slimmere landbouwmachines ontstaat er minder afval en wordt er efficiënter met grondstoffen omgegaan, zoals brandstof, kunstmest en irrigatie. Zo zijn er tal van high tech machines in de landbouwsector. 

Tractoren

De meest voorkomende, en misschien ook wel de bekendste landbouwmachine is de tractor. Tractoren worden gebruikt om verschillende landbouwapparatuur te trekken. Niet gek dat we ze ook wel trekkers noemen. Eigenlijk is voor iedere bewerking van het land een landbouwmachine om aan een tractor te hangen: of het nu gaat om onkruid wieden en stenen ruimen of de aarde prepareren voor nieuwe gewassen.

Irrigatie

Irrigatie wordt gemakkelijker gemaakt door gespecialiseerde irrigatie machines. Snelle en kant-en-klare gemechaniseerde irrigatiefaciliteiten hebben het mogelijk gemaakt om hoge opbrengsten van gewassen in droge gebieden te telen. Water kan ook worden geleverd over een breed scala aan grond en in specifieke vereiste hoeveelheden. Je kan dus heel zorgvuldig met hele specifieke gewassen werken.

Shovel

Ook shovels vindt je vrijwel op iedere boerderij. Flexibele agri shovels kan op en rondom het erf veel klusjes uit handen worden genomen. Zo spaart het vegen van de stallen met een kleine shovel veel tijd en moeite, ten opzichte van dit met de hand te doen. Ook kan eenvoudig grond worden verzet, mest worden verladen, of gras worden gelegd. Er zijn heel veel verschillende hulpstukken die op een shovel kunnen worden aangesloten. De shovel is dus het zwitserse zakmes onder de landbouwmachines!

De boer gaat dus mee met de tijd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *