De grappigste Nederlandse woorden

De Nederlandse taal is een aparte, maar bijzondere taal. Veel buitenlanders noemen het een mix van Engels, Duits en een Scandinavische taal. De Nederlandse taal staat er bekend om dat de grammatica erg lastig te leren is. Wij hebben even gekeken naar wat grappige Nederlandse woorden. Woorden die we in het dagelijks leven eigenlijk nooit gebruiken en die voor de meeste mensen ook onbekend zijn. Waar worden deze woorden dan nog wel gebruikt?

Woorden die naar personen verwijzen

Als we naar een persoon verwijzen benoemen we meestal de naam van de persoon en anders zeggen we al gauw ‘dat meisje of deze jongen’. Toch zijn er nog een aantal grappig woorden waarmee je naar personen kunt verwijzen. Zie hieronder een aantal varianten:

  • Knurft
  • Lamlul
  • Droeftoeter
  • Bitneuker
  • Reetkever

We hebben het lijstje niet te lang gemaakt, omdat het anders veel te lang zou worden. Je kunt in ieder geval al aan de slag gaan met bovenstaande woorden!

Je woordenschat vergroten

Heb je weleens een spel met je oma of opa gespeeld waarbij je woorden met een c moest benoemen? Bij een hoop bordspellen kom je er al gauw achter dat onze woordenschat niet heel groot is. Er zijn gelukkig manieren om je woordenschat toch te vergroten. Zo kun je meer boeken lezen waar je een hoop nieuwe woorden zult tegenkomen, maar je kunt ook taalapps downloaden. Je speelt dan spelletjes en leert dagelijks wat nieuwe woorden bij. Een leuke en handige manier om je woordenschat te vergroten!

Meer schrijven

Tegenwoordig schrijven we nog maar weinig. We typen snel iets op onze smartphone of op de laptop, maar een pen en papier erbij pakken doen jongeren steeds minder. Toch is dit wel de ouderwetse en beste manier om iets te leren. Je onthoudt namelijk veel beter wanneer je iets opschrijft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *