De geschiedenis van damesmode

Dames zijn vaak ontzettend kieskeurig als het aankomt op kleding. Gelukkig hebben we tegenwoordig het internet. Zonder op te staan uit je luie stoel heb je eindeloze keuzemogelijkheden. Lang niet alle dames vinden dit fijn, want dan komt het fysieke shoppen te vervallen.

De damesmode is tegenwoordig een heel breed gebied geworden. Dit komt namelijk door alle verschillende types personen en hun vele verschillende stijlen. Echter, zonder enige twijfel is er voor ieder dame op deze aardbol kleding te vinden die goed bij haar stijl past.

 

Korset

Voor degenen die niet weten wat een korset is, volgt hier een korte uitleg.
Korsetten zijn tegenwoordig in alle maten, kleuren en looks verkrijgbaar, voor iedereen wat wils dus. Zo kun je bijvoorbeeld een korset van leer kopen, maar er zijn ook veel andere materialen waarvan een korset gemaakt kan worden.

Een korset heeft vaak een verdunnende functie van het buik/borst gedeelte van jouw lichaam.
Dit komt doordat het korset strak zit. Veel vrouwen hebben aangegeven zich zelfverzekerder te voelen bij het dragen van een korset. Ook hebben sommige korsetten net als bepaalde beha’s een push-up functie. Dit geldt lang niet voor alle korsetten, maar het is zeker mogelijk om dit soort korsetten te vinden.
Aangezien het korset je lichaam een strakke vorm geeft en je borsten omhoog drukt, krijgt je lichaam een andere vorm. Dat is dan ook de reden dat er nog steeds relatief veel vrouwen zijn die korsetten dragen.

 

Korset geschiedenis

Enkele honderden jaren geleden werden korsetten in de categorie dames ondergoed ingedeeld. Dit is natuurlijk niet gek, aangezien een korset normaal gesproken onder de kleding wordt gedragen. Na de 19e eeuw kregen veel meisjes al op jonge leeftijd een korset. Het was dan de bedoeling om ervoor te zorgen dat deze meisjes een wespentaille kregen. Met wespentaille wordt bedoeld dat de omtrek van de buik enorm verkleind wordt en de heupen daarentegen juist breder worden. Op die manier lukte het ook meisjes die niet aan het schoonheidsideaal voldeden om toch als ‘mooi’ te worden gezien door de samenleving van die tijd.

 

Medisch korset

Tegenwoordig zijn er ook medische korsetten, deze worden vaak gebruik bij mensen die last hebben van gebogen ruggenwervels of andere ernstige rugklachten.

Dit werkt in principe hetzelfde als een normaal korset, maar deze is er specifiek voor bedoeld om je rug in de juiste vorm te houden. Net als bij de andere korsetten zitten deze enorm strak. Dat is nodig om je rug in de juiste vorm te houden. Als deze korsetten te los zitten dan zullen deze geen effect hebben op het rechtzetten van of het herstellen van de pijn in de ruggenwervels.  

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *