Diverse methodes om kleine onderdelen te fabriceren

Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die gebruik maken van machines in hun productieproces. Door deze verschillende processen zijn er ook veel verschillende soorten onderdelen nodig. Dit geldt ook voor de bedrijven die kleinere onderdelen verkopen aan andere bedrijven of de consument. Hiervoor is het belangrijk dat deze onderdelen op de juiste manier geproduceerd zullen worden. Dit is echter niet altijd even makkelijk en aangezien deze onderdelen vaak relatief klein en precies zijn, is het noodzakelijk dat deze onderdelen tot in de details goed gemaakt zullen worden. Daarom zijn er verschillende manieren en methodes bedacht waarmee men de productie van deze kleinere en specifieke onderdelen kan uitvoeren. Twee van de bekendere methodes om dit op een correcte wijze te produceren, zijn watersnijden en frezen. Maar wat houdt dat nou precies in en hoe kan dat helpen bij jouw producten en onderdelen?

Frezen 

Frezen is een verspanningstechniek, waarbij kleinere stukjes en onderdelen van een bepaald object verwijderd worden. Doordat deze kleine stukjes worden verwijderd, zal het benodigde product uiteindelijk overblijven. De materialen die met de manier van frezen bewerkt kunnen worden zijn bijvoorbeeld metaal, hout en kunststof. Hiervan wordt metaal het meest bewerkt op deze manier. Omdat metaal een sterker product is, zal dit op een speciale manier gevreesd moeten worden. Het frezen kan op twee manieren uitgevoerd worden. Zo kan het met de hand gedaan worden, maar ook kan de frees met de computer gestuurd worden. Frezen kan relatief snel de juiste producten opleveren, waardoor deze methode vaak wordt ingezet. Tevens is deze methode heel erg nauwkeurig, zelfs tot op de halve millimeter kunnen de onderdelen nauwkeurig geproduceerd worden. Daarnaast is frezen een relatief goedkope manier voor de productie. 

Watersnijden 

Watersnijden is ook een bekende manier om producten op een nauwkeurige manier te snijden. Door de hoge druk dat achter het water zit kunnen diverse soorten materialen in principe geslepen worden. Daarna zal het door een spuitkop en straalbuis worden geperst. Op deze manier kunnen de onderdelen makkelijk op een precieze wijze worden gemaakt. Er zijn diverse soorten materialen die met het watersnijden bewerkt kunnen worden. Zo kunnen er bijvoorbeeld diverse soorten stenen gesneden worden op deze wijze. Daarnaast kunnen materialen zoals glas, hout en textiel bewerkt worden met het watersnijden. Ook verschillende soorten metalen kan men bewerken met het gebruik van watersnijden. Deze methode is dus breed inzetbaar voor veel verschillende materialen en onderdelen. Daardoor wordt het watersnijden relatief vaak gebruikt voor de productie van onderdelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *