Alles wat je moet weten over het isoleren van een woning

Afgelopen maanden heeft het merendeel van de bevolking binnenshuis doorgebracht. Voor degenen die dit normaliter niet gewend zijn, was het wel even wennen – zeker in het begin. maar naarmate de tijd vorderde raakten we steeds meer gewend aan het thuiswerken en binnen zitten. Er begonnen in sommige gevallen zelfs bepaalde aspecten op te vallen, die er eerder niet zo toe deden.

Neem bijvoorbeeld de tocht in huis. Wanneer je niet vaak thuis bent, dan valt dit minder op dan wanneer er langere uren in de woonkamer of andere plekken in huis worden doorgebracht. Bij een boel mensen heeft dit erin geresulteerd dat er nu werkzaamheden aan het huis worden verricht om betere isolatie aan te brengen. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan snel verder!

Isoleren? Zorg ook voor goede ventilatie in huis

Op het moment dat je een vorm van isolatie aanlegt, bijvoorbeeld vloerisolatie, dan wil het nog wel eens zo zijn dat er een té goed geïsoleerde woning ontstaat. Het risico hierbij is er ongezonde lucht gaat circuleren binnen het huis, wat niet altijd bevorderlijk is voor de gezondheid van de bewoners en de levensduur van de isolatie zelf.

Het is namelijk zo dan wanneer een isolatielaag niet op een nauwkeurige manier wordt geventileerd, er schimmel kan ontstaan in de tussenmuren. Dat is uiteraard hoogst onwenselijk. Let er daarom altijd goed op of de tussenruimte voldoende geventileerd kan worden voordat deze wordt afgesloten.

Gelukkig bestaat er tegenwoordig ook isolatiefolie. Hiervoor zijn de richtlijnen omtrent ventilatie wat ruimer. Neem contact op met uw leverancier voor meer informatie.

Breng vooral een royale laag isolatiemateriaal aan

Zeker wanneer de woning het toelaat. Bij langer bestaande vormen van isoleren zoals glaswol is het wijs om een dikke laag aan te brengen om er zeker van te zijn dat de warmte goed binnen blijft, en de kou buiten wordt gehouden.

Maar, met modernere technieken is het aanbrengen van een dikke laag isolatiemateriaal verleden tijd. Bijvoorbeeld muurisolatie kopen hoeft tegenwoordig geen grote logistieke operatie te zijn, in tegendeel. Door de ontwikkelingen die zich op dit gebied hebben voltrokken is het nu juist eenvoudiger dan ooit om verschillende vormen van isolatiemateriaal te kopen. Dit komt vanwege het feit dat er tegenwoordig ook gebruik wordt gemaakt van isolatiefolie. Net zoals bij vloerisolatie, is dit maar een dun laagje in vergelijking met het aanbrengen van oudere materialen om te isoleren, zoals glaswol. Het voordeel hiervan is dat je ruimte bespaart, maar ook zeker geld overhoudt wat in andere delen van de verbouwing gestoken kan worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *